Kaatunut hautakivi
Kaatunut hautakivi

Hautakiven oikaisu on Suomessa omaisten vastuulla. Hautakivien kallistuminen on joka keväinen ongelma routivan maan takia. Routa muokkaa maaperää, minkä myötä hautakivien aluskivet liikkuvat ja vajoavat. Aluskivien liikkuminen kallistaa ja voi jopa kaataa hautakiviä.  Kallistuneet hautakivet aiheuttavat turvallisuusuhan hautausmailla käyville omaisille ja hautausmaiden työntekijöille. Kaatuvat hautakivet aiheuttavat helposti ympärillä oleville istutuksille ja muille hautakiville vahinkoja. Pahimmissa tapauksissa kaatuvat hautakivet aiheuttavat vakavia henkilövahinkoja, joista joudumme ajoittain lehdistä lukemaan.

Hautakiven oikaisu
Hautakiven oikaisu on omaisen vastuulla!

Hautausmaita ylläpitävät seurakunnat lähettävät vuosittain tuhansia oikaisupyyntöjä omaisille. Seurakunnat saattavat joskus asettaa kallistuneita hautakivia makuulleen odottamaan oikaisua ehkäistäkseensä vahinkoja. Ohessa on kuva Hyvinkään seurakunnan pyynnöstä hautakiven oikaisuun. Perinteisen hautakiven oikaisun hinta on tyypillisesti jopa 150-200€ ja ratkaisu on vain väliaikainen. Perinteinen oikaisu tapahtuu lisäämällä hiekkaa ja soraa pohjakiven alle, mutta kallistustuminen on vastassa routimisen takia usein heti seuraavana keväänä. Perinteisiä hautakiven oikaisuja tekevät seurakunnat ja hautakivitoimittajat.

Kestävä menetelmä hautakiven oikaisuun

STEIPEL ruuviperustus® on uusi mullistava menetelmä hautakivien oikaisuun. Menetelmä perustuu neljään kierreruuviin, jotka pitävät hautakiven suorassa läpi vuoden. Kierreruuvit ylettyvät routarajan alapuolelle ja kiinnittyvät kulmarautojen kautta hautakiven pohjakiveen. Menetelmä estää myös ilkivallan eli hautakiven kaatamisen. STEIPEL ruuviperustuksen voi asentaa olemassa oleviin kallistuneihin tai uusiin hautakiviin, jolloin välttyy kallistusongelmilta kokonaan.

STEIPEL ruuviperustuksella vältät jokavuotisen perinteisellä menetelmällä tapahtuvan hautakiven oikaisun ja uusi menetelmä maksaa itsensä jo kahdessa vuodessa takaisin. Meillä on koko maan kattava jälleenmyyntiverkosto, joka huolehtii ruuviperustuksen asennuksesta puolestasi ja saat samalla hautakivellesi kymmenen vuoden oikaisutakuun.

»Tutustu tarkemmin STEIPEL ruuviperustukseen

»Katso lähin jälleenmyyjäsi ja pyydä tarjous

Hautakiven suoristaminen helposti ja pysyvästi ammattilaisen avulla

Hautakivi kannattaa suoristaa ennen kuin se on ehtinyt kaatua, sillä kaatuminen voi vaurioittaa muistomerkkiä tai aiheuttaa vahinkoa ympäristössä. STEIPEL ruuviperustus® asennetaan nopeasti ammattilaisen toimesta. Oikein asennettuna hautamuistomerkki pysyy suorassa roudasta huolimatta. Hautakiven suoristus tehdään aina hienovaraisesti ja muistomerkkiä kunnioittaen. STEIPEL ruuviperustuksen jälleenmyyjäverkosto kattaa koko Suomen.

”Menetelmä on saanut innostuneen vastaanoton asiakkailta ja hautausmaiden kunnossapitovastaavilta. Ruuviperustuksen avulla omaiset välttävät jokavuotisen oikaisutyön, säilyttävät muistomerkin arvokkuuden pitämällä kiven suorassa ja samalla huolehtivat omalta osaltaan hautausmaiden turvallisuudesta.” toteaa STEIPEL Ruuviperustuksen keksijä Osmo Björni.