Kaatunut hautakivi
Kaatunut hautakivi

Hautakiven oikaisu on Suomessa omaisten vastuulla. Hautakivi kannattaa suoristaa ennen kuin se on ehtinyt kaatua, sillä kaatuminen voi vaurioittaa muistomerkkiä tai aiheuttaa vahinkoa ympäristössä.

Routa muokkaa maaperää, jolloin hautakivien aluskivet liikkuvat ja vajoavat kallistaen hautakiviä.  Tästä muodostuu turvallisuusuhka hautausmailla käyville omaisille sekä hautausmaiden työntekijöille. Vahinkoa voi aiheutua myös istutuksille ja muille hautakiville. Pahimmissa tapauksissa sattuu vakavia henkilövahinkoja.

Hautakiven oikaisu
Hautakiven oikaisu on omaisen vastuulla!

Hautausmaita ylläpitävät seurakunnat lähettävät vuosittain tuhansia oikaisupyyntöjä omaisille. Seurakunnat asettavat kallistuneita hautakivia makuulleen ehkäistäkseen vahinkoja. Ohessa on kuva Hyvinkään seurakunnan pyynnöstä hautakiven oikaisuun.

Perinteinen oikaisu tapahtuu lisäämällä hiekkaa ja soraa pohjakiven alle, mutta routimisen vuoksi kivi useimmiten kallistuu jo seuraavana keväänä. Perinteisiä hautakiven oikaisuja tekevät mm seurakunnat ja hautakivitoimittajat ja hinta on noin 150-200€, mutta ratkaisu on väliaikainen.

Turvallinen ja kestävä menetelmä hautakiven oikaisuun

Kuvassa poikkileikkaus asennustilanteesta. Maata otetaan pois vain muutama lapiollinen hautakiven molemmista päistä.

Hautakiven suoristaminen helposti ja pysyvästi ammattilaisen avulla

STEIPEL ruuviperustuksella vältät jokavuotiset hautakivien oikaisut ja uusi menetelmä maksaa itsensä takaisin jo kahdessa vuodessa. STEIPEL ruuviperustus® asennetaan nopeasti ammattilaisen toimesta. Meillä on koko maan kattava jälleenmyyntiverkosto, joka huolehtii ruuviperustuksen asennuksesta puolestasi ja saat samalla hautakivellesi kymmenen vuoden oikaisutakuun. Hautakiven suoristus tehdään aina hienovaraisesti ja muistomerkkiä kunnioittaen.

»Tutustu tarkemmin STEIPEL ruuviperustukseen

»Katso lähin jälleenmyyjäsi ja pyydä tarjous