Hautakivet ostetaan vain kerran. Täältä löydät vinkkejä kestävään valintaan ja hautakivien valmistajiin. Tutustu vinkkeihin ja löydä mieleinen hautakivi, joka säilyttää arvokkuuden Suomen olosuhteissa ja kunnioittaa vainajan muistoa.

Hautamuistomerkkiin kirjoitetaan vainajan nimi, syntymäaika ja kuolinaika. Lisäksi muistolauseet, kuvat ja erilaiset tunnukset ovat yleisiä. Hautakiven suunnitteluvaiheessa kannattaa huomioida, että hautakiven koko mahdollistaa tietojen lisäämisen myöhemminkin.

Seurakuntien hautausmaamääräykset vaihtelevat ja ne sääntelevät muun muassa hautakiven kokoa, muotoa, väriä ja koristeita. Hautakiven toimittaja osaa neuvoa suunnitteluvaiheessa, että hautakivi vastaa seurakunnan hautausmaamääräyksiä. Voit myös itse varmistaa voimassa olevat määräykset paikalliselta seurakunnalta, jonka yhteystiedot löydät »täältä. Hautamuistomerkit hyväksytetään seurakunnalla ja hautakiven toimittaja tyypillisesti hoitaa lupa-asiat.

Hautakiven yleisin materiaali Suomessa on graniitti. Graniitti on ominaisuuksiltaan kestävä ja sopii hyvin Suomen ilmastoon.

Hautakiven hinta vaihtelee, sillä siihen vaikuttavat hautakiven koko, käytettävä kivimateriaali, käsittely, tekstit ja koristeet. Hautakiven jatkuva suoristaminen kasvattaa myös kokonaiskustannuksia vuosien saatossa.

 

Hautakivestä huolehtiminen on omaisten vastuulla

Hautakivet kallistuvat helposti aiheuttaen vaaratilanteita hautausmailla. Uuden hautakiven hankinnan yhteydessä kannattaa asentaa STEIPEL ruuviperustus®, joka estää kiven painumisen tai kaatumisen roudan tai ilkivallan seurauksena. STEIPEL ruuviperustuksia on saatavilla kaikkialla Suomessa. STEIPEL ruuviperustuksen jälleenmyyjät myöntävät Steipelin ruuviperustuksella asennettuihin hautakiviin kymmenen (10) vuoden oikaisutakuun.

steipel_ruuviperustus_1
STEIPEL ruuviperustus® asennettuna hautakiveen

»Tutustu tarkemmin STEIPEL ruuviperustukseen

Hautakivet säilyvät sukupolvilta toisille säännöllisellä hoidolla. Tutustu myös hautakivien »hoito- ja puhdistusohjeisiin.

Vinkit hautakivien valmistajiin

Loimaan Kivi Oy on hautakivissä Suomen markkinajohtaja, jolta löydät laajan valikoiman erilaisia hautakiviä sekä yksilölliset hautakivet.
»Tutustu tarkemmin Loimaan Kiveen

Suomen Kivivalmiste Oy on Suomen suurimpia hautakivien valmistajia ja palvelee asiakkaita Loimaan Kiven kanssa valtakunnallisesti.

»Tutustu tarkemmin Suomen Kivivalmisteeseen